Frequently ask questions

1. PRODUCTEN MET EEN VARIABEL GEWICHT

Producten met een variabel gewicht (zoals fruit en groente, vlees, vis, kaas en andere gastronomische producten), aangegeven met de code PV in de beschrijving, worden op www.italiagrocery.com aangeboden met indicatieve gewichten en maten. De effectieve prijs wordt bepaald tijdens het klaarmaken van het product, om deze reden kan de effectieve prijs 20% hoger of lager zijn dan de in de beschrijving aangegeven prijs. Het gewicht en de prijs kunnen daarom variëren als de bestelling geplaatst wordt.

Bij aankopen van producten met een variabel gewicht (PV) wordt het totaalbedrag als volgt gecalculeerd: bij het totaalbedrag van uw boodschappen wordt 20% van het totaalbedrag van de producten met een variabel gewicht opgeteld. Het gewicht en de prijs worden zoals hierboven gezegd bepaald. U wordt op de hoogte gesteld van het bedrag van uw boodschappen met een specifiek Customer Care document. Daarna wordt dit met een stornering geregeld, met dezelfde betaalmethode warmee u heeft betaald.


2. BETAALMETHODES

Op onze website kunt u op 3 manieren betalen:

  • Met een Credit Card, via de veilige betalingsplatform INGENICO (u kunt betalen met Visa, MasterCard, Maestro, JCB, iDEAL)
  • Met een PAYPAL rekening of American Express, Discover, Carta Aura en via de veilige betalingsplatform PAYPAL (inschrijving nodig)
  • Via een BANKOVERSCHRIJVING. Pas op: in dit geval wordt je bestelling afgerond en je producten verstuurd alleen als Italia Grocery de betaling heeft ontvangen. Deze procedure duurt ongeveer 2-3 werkdagen langer dan als u met een Credit Card of Paypal betaalt.

3. AFLEVERINGSDIENST “CLICK TO COLLECT"

www.italianetwork.com verstuurt producten naar Nederland en België. In sommige steden kunt u zelf uw boodschappen ophalen bij een "Click to Collect" punt. Dit betekent:

  • 1. Bestellen (Click) via internet op de website www.italiagrocery.com
  • 2. Uw booschappen ophalen bij een "Collect" punt: u kunt deze zelf kiezen op www.italiagrocery.com tijdens het betalen van uw boodschappen.


U kunt uw booschappen ophalen ook bij de locaties waar af en toe de Italian Barbecue in Nederland plaatsvindt. Op de pagina van Joe Siliprandi kunt u zien wanneer dit evenement plaatsvindt, altijd op zondag en tijdens de Nederlandse zomer.

DEN HAAG – ROTTERDAM – AMSTERDAM – BRUXELLES

Producten worden meteen na verpakking verstuurd, vooral verse producten zoals verse pasta, kant en klare gerechten, vis, vleeswaren en (jonge) kazen, zoals mozzarella va verschillende soorten, burrate, Grana Padano en Parmezaanse kaas, altijd tegen een klein prijsje. Hoge kwaliteit voor minder.

Verpakt in Italië door Alpetrans.

Producten worden wekelijks verstuurd. Producten die worden verstuurd zijn de week daarvoor besteld. Daarna worden ze afgeleverd bij de gekozen locatie.

Italia Grocery is niet aansprakelijk voor eventuele verlies, beschadiging, mislukte aflevering ten gevolge van overmacht, zoals bijvoorbeeld: natuurrampen, ongunstig klimaat (bijvoorbeeld als het hard sneeuwt), eventuele stakingen, ongelukken waarbij onze vervoermiddelen betrokken zijn, explosies of elke andere soortgelijke oorzaak.

De verzendkosten zijn niet inbegrepen in de prijs van de producten en zijn afhankelijk van het totaalbedrag van uw boodschappen. Boven de 30kg betaalt u 0,50 euro per kg.


4. VERVOER - LOGISTIEK

Producten worden koel bewaard tot het distributieplatform van Rotterdam. Vanuit deze locatie worden producten bezorgd, met behulp van vervoersmiddelen die niet voorzien zijn van koelelementen, maar de verse producten worden bewaard en afgeleverd in koelboxen waarin genoeg Polar Pads worden gezet, zodat de temperatuur rond de 2/3°C blijft voor meer dan 48 uur.

Onze organisatie is als volgt gestructureerd:
Goerederen, besteld door de klanten van Italia Grocery, worden op maandag uitgeladen en bij de leveranciers afgeleverd op dezelfde dag.

Aflvering van de verse producten, verpakt bij het bedrijf Ditta Lodi S.r.l. - 1, V. G. Bertazzolo - 46037 Governolo (MN) tel: 0376 663110 fax: 0376 663615 - op donderdag ochtend, bewaard in koelkasten. Donderdagmiddag worden ze per klant van Mantova Network verdeeld.

Op vrijdag, heel vroeg in de ochtend, worden de vervoermiddelen ingeladen en binnen 2/3/4 dagen worden de producten afgeleverd bij de Collect punten in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Bruxelles.


5. NIET TEVREDEN? GELD TERUG

Tijdens de selectie hebben de leveranciers bijzonder veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van de producten, aan hun versheid, aan hun organoleptische eigenschappen en aan hun verpakking. Als garantie voor de klant heeft elk product een etiket met alle informatie en zijn alle leveranciers makkelijk te bereiken. Als de klant problemen en anomalieën signaleert is Italia Grocery bereid om geld te retourneren en daarna de eventuele anomalieën te verifiëren.

NIET TEVREDEN? GELD TERUG Voor vermeldingen of informatie kunt u Italia Grocery bellen: 0031 0625387266. U kunt ook een email sturen aan info@mantovanetwork.com


6. KWALITEIT/PRIJS VERHOUDING

Italia Grocery heeft besloten om zijn prijzen concurrerend te houden in de keuze van het assortiment en leveranciers. Ook de prijs van de verbonden diensten werd laag gehouden, zoals de verzendkosten. Verzending is gratis als het bedrag hoog is. De kwaliteit, en vooral het assortiment, maken het boodschappen doen bij ons heel voordelig: dit zal je merken als je ons diensten vergelijkt met die van andere bedrijven. Geen andere GDO bedrijf heeft zo'n ruim assortiment.

Bezoek de sectie 'Hoe kan je besparen op Italia Grocery', of de sectie 'Voor bedrijven", als je een bedrijf hebt: hier vind je verschillende spaarmogelijkheden. Zo wordt boodschappen doen bij ons nog voordeliger!


7. VERZENDTIJD

We gebruiken het model van dropshipping, waardoor de versheid van de producten gegarandeerd wordt. Alle bestellingen die geplaatst worden tussen maandag om 14:00 en zondag om 24:00 worden verzameld en gestuurd naar de leveranciers, die vervolgens de goederen afleveren bij ons, op woensdag of donderdag ochtend (producten die dus vers zijn); donderdagmiddag en donderdagnacht worden de producten per klant verdeeld en afgeleverd bij de koerier op vrijdagochtend. Goederen bereiken de Collect punten op zaterdag ochtend, uiterlijk een paar dagen daarna.


8. BESCHIKBAARHEID VAN DE PRODUCTEN

Alle producten zijn beschikbaar. Als bij wijze van uitzondering het niet zo is, Mantova Network zal meteen contact opnemen met de klant via email, met informatie over de wachttijden of over de restitutie van geld.


9. I FORGOT MY DATA ACCESS: HOW CAN I DO?

Website kunt u klikken op "log in of registratie" linksboven. Klik op 'Ik ben mijn wachtwoord vergeten' in het vakje 'Ben je al geregistreerd?'. Voer uw email adres in. U zult een email ontvangen met een verificatiecode.